PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Freedom To Operate

 

Je wil geen risico lopen met innovatie. Wat als je een fantastische toepassing hebt bedacht voor een reeds bestaand product. Door slechts een paar kleine zaken aan te passen kan het zo gemaakt en verkocht worden. Maar weet je wel zeker dat je dan geen inbreuk maakt op het octrooi van een ander?

Inbreuk

Het is een groot risico om inbreuk te maken op het octrooi van een ander. Als jouw product goed wordt verkocht en succesvol is, dan is de kans groot dat de octrooihouder jou aanspreekt op het inbreuk maken op zijn patent. Om je daartegen te verweren krijg je sowieso te maken met hoge advocaatkosten. Daarnaast is er ook nog kans dat je een schadevergoeding moet betalen. Zeker als je product goed verkoopt, zal de schadevergoeding oplopen.

De oplossing: een Freedom To Operate onderzoek

PatentProfs kan een hoop ellende en gedoe voorkomen met een Freedom To Operate onderzoek. In dit onderzoek wordt diepgravend onderzocht of op jouw productidee niet al één of meerdere octrooien zijn vastgelegd. Zijn er geen belemmerende patenten dan heb je Freedom To Operate en kun je gerust het product op de markt brengen. Als je wel inbreuk dreigt te maken op een patent, dan kun je kijken of je dat patent misschien kunt kopen of dat het mogelijk is een licentie er op te krijgen.

Wat zijn de kosten van zo’n onderzoek?

Een Freedom To Operate onderzoek is vrij arbeidsintentief. Er wordt in meerdere databases gezocht en meerdere patenten moeten worden geanalyseerd. De kosten liggen tussen de € 1250 en € 2000. Als er alleen voor één markt, bijvoorbeeld Nederland, onderzocht moet worden is dat minder intensief dan het onderzoeken van enkele Europese landen of zelfs werelddelen.

Wat zijn de voordelen van zo’n onderzoek?

De kosten van een inbreukzaak lopen snel op. Advocaat en onderzoekskosten zijn al snel tien tot twintig duizend euro. Daarnaast is er ook een risico dat je als je de zaak verliest of gaat schikken je een groot bedrag aan schadevergoeding moet betalen. Met een Freedom to Operate onderzoek voorkom je dit soort ellende.  

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen met een Freedom To Operate Search, neem dan contact op met ons op.  

 

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »