PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Het patent en dan verder

Je hebt een goed idee en het is vastgelegd in een patent, maar hoe kun je dan geld verdienen aan je idee, rendement behalen? Ook daar kunnen we je bij helpen.

Het start met een analyse van de markt. Hoe groot is die markt, in welke landen zijn de meeste kansen. Op welke manier kun je die markt het beste bewerken? Wie zijn de spelers in de markt waar je rekening mee moet houden, wie zouden mogelijk geïnteresseerd zijn in bij. een licentie op jouw patent?

Dit vatten we samen in een rapport, het information memorandum. Dat wordt leidraad voor vervolgstappen. Met deze informatie benaderen we potentieel geïnteresseerde partijen. We beperken ons hier in niet tot de lokale markt. We verspreiden het idee over de hele wereld, tot zover de werking het patent reikt.

Investeerdersinvesteerders in PatentProfs

Afhankelijk van de potentie van het patent zoeken we investeerders die willen investeren in het ontwikkelen en laten groeien van het idee. Met die investering kunnen marketing en saleskosten worden gedekt en eventuele verdere ontwikkeling van het idee gefinancierd worden.

PatentProfs heeft een uitgrbeid netwerk van investeerders. Elke investeerder heeft een eigen profiel en interesse gebied. Wij kunnen de juiste investeerder vinden die bij het patent past.

Marketing en Licenties  

Met de finaciële injectie kunnen we de marketing en sales opzetten om het patent onder aan dacht te brengen van potentiële licentienemers. 

Mochten partijen interesse hebben om het idee te gebruiken, dan voeren wij de licentie onderhandelingen en sluiten wij de contracten. marketing van jouw patent door PatentProfs

Het kan dus zo maar dat een onderneming uit Engeland een licentie verkrijgt op jouw idee!

We maken uiteraard van tevoren heldere afspraken over de verdeling van de inkomsten.

Als ideehouder ben je houder van het eerste recht van gebruik en heb je recht op een deel van de inkomsten. De inkomsten uit een licentieovereenkomst heten royalty's.

Geld verdienen aan je concurrent!

Maar wat als een concurrent bij Patents4all aanklopt voor een licentie? Een eenvoudig antwoord: wie wil er nou niet verdienen aan zijn concurrent? We sluiten dan een contract af tegen voor jou zo gunstig mogelijke voorwaarden. Zo schijnt er toch weer een heel ander licht op het begrip concurrent.

Wil je weten hoe wij je helpen met het behalen van een maximaal rendement uit jouw idee? Neem dan contact met ons op: 030-2282750

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »