PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Merknaam laten registreren via PatentProfs

PatentProfs is vanaf nu ook jouw partner voor het registreren van jouw merknaam, logo of model. Wij zijn een samenwerking aangegaan met één van de grootste bureaus in Europa op het gebied van bescherming van intellectuele eigendommen.

Merkregistratie, waarom zou je dat doen?

Als je je merknaam registreert ben je beschermd door het merkenrecht. Door de officiële registratie en vastleggen in het merkenregister kun je aantonen dat jij de eerste bent die gebruik maakt van het merk. Op die manier is direct duidelijk of iemand anders inbreuk maakt op jouw merkrecht.

Wanneer kun je een merk registreren?

Wij doen eerst een merkonderzoek. We kijken of jouw merk inderdaad nog te registreren is. Of dat het niet inbreuk maakt op een reeds bestaand merk van een andere partij. Vervolgens wordt de aanvraag ingediend.

Zodra je een merkregistratie aanvraag indient wordt deze aanvraag beoordeeld door het Merkenbureau. Allereerst wordt bekeken of alle noodzakelijke gegevens zijn vermeld en of de omschrijving en classificatie van de waren en diensten acceptabel zijn. Er zijn 45 verschillende klassen waar je een merk in kunt registreren. Standaard wordt je merk in drie klassen geregistreerd.

De officiële instantie kijkt of het merk voor registratie in aanmerking komt. Over het algemeen wordt het merk op de volgende punten beoordeeld:

  • Het merk moet onderscheidend zijn
  • Het merk mag het publiek niet misleiden
  • Het merk mag niet in strijd zijn met de goede zeden of de openbare orde

Voldoet het merk niet dan aan een van deze eisen dan wordt het geweigerd. Tegen deze weigering kunt u verweer laten voeren. Word je in het gelijk gesteld dan wordt de aanvraag alsnog gepubliceerd.

Waar laat je je merk registreren?

Je kunt je merk in verschillende registers laten vastleggen: bijvoorbeeld Benelux, Europese Unie, internationaal of alleen nationaal. Na de inschrijving in het merkenregister is het merk in de meeste landen tien jaar geldig vanaf de depotdatum. Vervolgens kan de inschrijving van het merk onbeperkt met tien jaar worden verlengd. Wij werken wereldwijd, met in alle relevante landen merkgemachtigden.

Meer weten bel ons op 030-2282750.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »