PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Wat zijn de kosten van een patent?

"Wat kost een patent?", dat is een veelgehoorde vraag bij PatentProfs. En om eerlijk te zijn is dat niet de belangrijkste vraag! Wat levert het patent je op?, die vraag moet je je stellen. Wij kijken verder dan de prijs van de aanvraag. Wij kijken met je mee naar de mogelijkheden als je het patent hebt ingediend. Heb je een investeerder, hoe ga je het in de markt zetten, ga je zelf produceren, werk je met licenties of wil je verkopen? Dat zijn vragen die belangrijker zijn dan de eerste kosten van het patent.

Om toch een antwoord op de vraag te geven. Een eerste onderzoek kost je ongeveer 900 euro. Houd er rekening mee dat het schrijven van een complete NL patentaanvraag tussen de 4000 en 6000 euro kost. (alle bedragen ex btw) Het indienen van een Europees patent is duurder dan een Nederlands patent, dit komt door de hogere indieningstaksen en de complexere indieningsprocedures. Bij een Europees patent is de prijs sterk afhankelijk van in hoeveel landen het octrooi vastgelegd moet worden. Per land worden indieningstaksen, validatie- en vertalingskosten gerekend. Een compleet ingediend EU patent kan al met al gauw tienduizend euro kosten. Reden genoeg om goed te bedenken wat het je kan opleveren.

Wat zijn de voordelen van een patent?

Een patent kan veel geld waard blijken te zijn. Mochten anderen ook gebruik willen maken van jouw patent dan kun je jouw patent verkopen of het in licentie aanbieden. Anderen mogen dan gebruik maken van het patent en betalen hiervoor. Of, als blijkt dat een concurrent inbreuk maakt op het patent, kun je hem hier op aanspreken en een vergoeding eisen voor het gebruik.

Hoe kan een patent geld opleveren?

We wiilen je graag behulpzam zijn bij het geld vrdienen aan je patent. Dit kan bijvoorbeeld met de mogelijk om patenten in licentie te geven of het patent te verkopen. Hoe we dat doen leggen we graag uit in een persoonlijk gesprek.

Je kunt ons bereiken op +31 30 2282750, op werkdagen van 9:00-21:00 u.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »