PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Patent Life Cycle

Uniek in Nederland

PatentProfs is er voor innovatieve ondernemers gedurende de hele levenscyclus van het patent. Van eerste idee tot de laatste fase van het geld verdienen aan het idee. Wij helpen op al deze onderdelen. Hiermee gaan we verder, en kunnen we verder gaan, dan een normaal octrooibureau. Dat maakt onze dienstverlening uniek in Nederland.

NieuwheidsonderzoekPatentProfs Life cycle

Het begint met een onderzoek naar of dat wat je bedacht hebt werkelijk nieuw is. Een van de drie eisen die aan een patent gesteld worden is het vereiste van nieuwheid. Voor we het onderzoek starten, ontvang je van ons een checklist met allerlei vragen over jouw uitvinding. Op basis van die antwoorden doorzoeken we de internationale patent databases of jouw idee niet al eerder in een bepaalde vorm is vastgelegd. 

Patentaanvraag schrijven 

Staat na het nieuwheidsonderzoek het licht op groen, dan kan de patentaanvraag geschreven worden. Wij kijken in ons netwerk welke octrooigemachtigde de meeste expertise op jouw vakgebied heeft en hij schrijft de patentaanvraag. Ook zorgt deze octrooigemachtogde voor de indiening in welk land je maar wilt. Ons netwerk is wereldwijd. 

Patentbeheer

Als het patent eenmaal is ingediend moet je jaarlijkse taksen betalen om het patent rechtsgeldig te houden. Ook dit kunnen wij voor je regelen. Ook als je patent in andere landen hebt ingediend kunnen wij er voor zorgen dat deze betalingen tijdig gedaan worden. Doe je dit niet op tijd dan loop je het risico dat je patent ongeldig wordt. 

Vinden van investeerders

Hoe je het wendt of keert het aanvragen van een patent en het in de markt zetten is geen goedkope zaak. Voor veel uitvinders en kleine ondernemers is dat vaak een grote drempel. PatentProfs heeft een zeer groot netwerk aan gespecialiseerde investeerders die graag met ons meekijken naar interessante investeringsmogelijkheden. Deze investering kan worden gebruikt om de kosten voor het (internationale) patent te dekken of om de kosten van de volgende fasen te dekken.

Het vermarkten van het patent

Wij benaderen internationaal bedrijven die mogelijk een licentie zouden willen nemen op het patent. Voordat het zover is maken we een uitgebreide marktanalyse en voeren we marktonderzoek uit naar welke partijen mogelijk potentieel geinteresserd zouden zijn om een licentie (gebruiksrecht) op het patent te nemen.

Licentiecontracten

In deze laatste fase gaan we de onderhandeling voeren met geinteresseerde bedrijven en sluiten wij de licentiovereenkomsten. Mocht er een partij zijn die het patent volledig in eigendom wil overnemen dan kunnen we ook deze verkoop faciliteren. 

PatentProfs en Patents4all zijn in alle fasen van de levenscyclus van het patent de juiste partij voor innovatieve ondernemers. Meer weten? Bel ons op 030-2282750 op werkdagen van 9:00-21:00 uur. 

 

 

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »