PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

De Prioriteitsdatum

Jouw idee is voorwaardelijk beschermd op het moment dat je een octrooiaanvraag indient. De datum van indiening wordt ook wel prioriteitsdatum genoemd. De prioriteitsdatum is het bewijs dat jij als eerste de aanvraag op een idee hebt ingediend bij het Octrooicentrum. Tussen moment van indiening en uiteindelijke toekenning van het patent zit ongeveer een jaar; het prioriteitsjaar. Je kunt over jouw uitvinding met derden spreken zodra je de bevestiging van jouw prioriteitsdatum hebt ontvangen.Prioriteitsdatum

Het hebben van een prioriteitsdatum is geen garantie dat jouw uitvinding dan volledig beschermd is. Want een goed oplettende concurrent kan een verbeterde versie van jouw uitvinding vastleggen. Voordeel is wel dat jij als uitvinder zelf ook tijdens het prioriteitsjaar wijziging en verbeteringen kan aanbrengen.

Prioriteitsdatum en Europees octrooi

De prioriteitsdatum geldt ook bij aanvragen van bijvoorbeeld een Europees octrooi. Je hebt een jaar na indiening van het Nederlands patent de tijd om te besluiten of je het patent ook internationaal wil vastleggen. Ook kan de prioriteitsdatum zekerheid geven als je op zoek bent naar financiering van jouw ideeën. Het geeft aan dat je serieus met de ontwikkeling van jouw idee aan de slag bent.

Meer weten over hoe je kunnen helpen? Bel ons op 030-2282750. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9:00-21:00 u.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »