PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Een wereldpatent?

Een wereldpatent bestaat niet, hoe graag sommige uitvinders dat ook zouden willen. Je wil immers dat jouw idee over de hele wereld beschermd is. De oplossing die daar het dichtst bij in de buurt komt is de PCT-aanvraag.  

Geen wereldpatent, maar wel een PCT aanvraag

In 1970 is het Verdrag tot Samenwerking inzake Patenten (Patent Cooperation Treaty, oftewel PCT) gesloten. Sindsdien kun je door de aanvraag op één plek in te dienen wereldwijd een patent aanvragen. Maar let wel, het is een aanvraag en nog geen patent. Als je vervolgens in alle landen ter wereld jouw idee wil laten laten vastleggen is dat (bijna) onbetaalbaar. Door de PCT aanvraag heb je 30 maanden de tijd vanaf het moment van aanvragen om te beoordelen welke landen het meeste geschikt zijn voor jouw patent. Die keuze maak je dus later pas. In feite koop je met deze procedure uitstel van de beslissing in welke landen jouw patent gevestigd moet worden.

PatentProfs verzorgt ook jouw PCT aanvraag

PatentProfs verzorgt ook PCT procedures. De aanvraag wordt door onze octrooigemachtigden geschreven en ingediend bij het NL Octrooicentrum, het Europees Octrooibureau of de WIPO (World Intellectual Property Organization).

Het Europees Octrooibureau voert een onderzoek uit naar de stand van de techniek en deze wordt na 18 maanden gepubliceerd. Je krijgt dan nog de mogelijkheid om zaken aan te passen voordat je aanvraag definitief in de landen van jouw keuze indient.

Optie op een wereldwijd patent

Als jij verwacht dat jouw idee een wereldwijd doorslaand succes gaat zijn, kan een PCT procedure geschikt zijn. Je krijgt dan anderhalf de tijd om te kijken of je product succesvol verder ontwikkeld kan worden. Het totale voordeel in tijd kan oplopen tot 30 maanden. Er bestaat dus niet zoiets als een wereldpatent, maar wel de mogelijk om een wereldwijde optie op een patent te nemen. Bovendien geniet jouw idee gedurende de aanvraagprocedure al bescherming.

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 030-2282750, wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9-21u.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »