PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Idee patenteren

Wanneer je een uitvinding hebt gedaan die nog niet eerder is gepresenteerd dan kun je hiervoor patent aanvragen. Een idee patenteren kan alleen als het nieuw en uniek is en als er nog niet eerder patent op aangevraagd is. Het is dan ook erg belangrijk om jouw idee zoveel mogelijk geheim te houden. Hoe minder mensen er vanaf weten hoe kleiner de kans dat jouw idee wordt gestolen en dat iemand anders er eerder patent op aanvraagt. Als dit gebeurt is de kans klein dat je dit kunt laten terugdraaien. De rechter zal dan vaak oordelen dat je beter je best had moeten doen je idee geheim te houden.

Hulp bij idee patenteren door deskundigen

Bij Patent Profs kun je jouw idee indienen om hierop patent aan te vragen. Een idee patenteren is een ingewikkelde procedure waar veel bij komt kijken. Bij Patent Profs zijn we bekend met de procedures en kunnen we je ook in veel gevallen direct vertellen of een patent aanvraag kans van slagen heeft. Indien dit niet het geval is kun je jezelf veel kosten besparen door de aanvraag niet door te zetten. Maar indien je echt een goed idee hebt dan kan een patentaanvraag zeker zinvol zijn om jouw idee tegen plagiaat te beschermen.

Neem contact op met Patent Profs voor een vlotte patentaanvraag

Ben je van mening dat jouw idee voor patent in aanmerking komt? Neem dan direct contact met ons op zodat wij de procedure voor je in gang kunnen zetten. Je kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@patentprofs.nl. Op onze website staat ook een handig contactformulier. Patent Profs is ook telefonisch bereikbaar en wel op telefoonnummer 030 - 22 82 750.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »