PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Een patentaanvraag

patentprofs helpt ondernemers

PatentProfs maakt een patentaanvraag makkelijk en voordeliger. PatentProfs beschikt over een wereldwijd netwerk van octrooigemachtigden. Hierdoor kunnen wij snel voor je schakelen tegen een scherp tarief. Het indienen van het patent gebeurt uitsluitend door octrooigemachtigden, dus kwaliteit is gegarandeerd. 
Of je nou een patent wil laten vastleggen in Nederland, in enkele landen in Europa of in de USA, wij kunnen dit in gang zetten en bewaken de voortgang.
 

Nederlandse patentaanvraag

Een Nederlands patent biedt bescherming binnen Nederland. De aanvraagprocedure bij het Nederlands Octrooicentrum is relatief snel en eenvoudig. In ongeveer een jaar tijd kan het patent worden aangevraagd en verleend. Gedurende dat jaar heb je dan de tijd om na te denken of je jouw idee ook in andere landen wil laten vastleggen.
 
Over het algemeen adviseren wij om met een Nederlandse patentaanvraag te starten als basis voor een verdere patentstrategie. Omdat de procedure bij bij het Nederlandse octrooicentrum snel verloopt en je direct vanaf dag 1 internationale bescherming geniet. 
 

Europees patentEU patent PatentProfs

Je kunt er vervolgens voor kiezen om jouw patentaanvraag ook in enkele landen in Europa in te dienen. Dan ben je ook in die landen verzekerd van bescherming. De aanvraagprocedure van een Europees patent is wel uitgebreider en dus kostbaarder. Een goede kosten baten analyse is hier zeker voor nodig. Wij begeleiden je uiteraard tijdens dit hele proces.
 

US Patentaanvraag

US patent PatentProfs
Als je denkt dat de Amerikaanse markt bij uitstek geschikt is voor jouw idee, dan is een US Patent de oplossing. Het patent systeem in de US zeer actief. Er worden jaarlijks meer dan 600.000 (!) patenten aangevraagd. De helft hiervan zijn aanvragen van buiten de US.
 
Wij werken hiervoor samen met een aantal Amerikaanse octrooibureaus, zodat we de aanvragen op een correcte wijze voor je kunnen afhandelen.

 

 

Andere landen?Patentaanvraag wereldwijd door PatentProfs

Ons netwerk van octrooigemachtigden breidt zich steeds verder uit. Zeer grote groei vindt momenteel plaats in het aantal aanvragen in China. Het Chinese patentsysteem is een aantal jaren geleden grondig herzien en sterk lijkend op het Europese systeem.
 
Maar ook andere landen zijn geen probleem. Wij regelen het voor je!
 
Meer weten over hoe we je kunnen helpen met jouw patentaanvraag? Bel ons op 030 228 2750, op werkdagen van 9:00-21:00 u.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »