PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Vrijdag 12 juni

To know your enemy is to beat your enemy

Zes redenen waarom patentsearch zo’n krachtig instrument is in innovatie. Eigenlijk kan een innoverend bedrijf niet zonder.

1 Ontdek de nieuwste vindingen in jouw vakgebied. Zodra een patent wordt toegekend, wordt het gepubliceerd. Daarmee krijgt iedereen inzicht in wat er is vastgelegd. Door regelmatig te zoeken naar nieuwe patenten in jouw vakgebied blijf je op de hoogte van de laatste stand van de techniek.

2- Doordat je via de octrooidatabase inzicht krijgt in de nieuwste ontwikkelingen, heb je ook inzicht gekregen in de bedrijven erachter. Dat levert kansen voor new business op. Dit zijn immers bedrijven die jou misschien met de ontwikkeling van jouw product kunnen helpen. Het zijn namelijk niet per definitie concurrenten! Wellicht kunnen jullie op gebied van productontwikkeling of licentie iets voor elkaar betekenen.

3- Patenten geven inzicht in de ontwikkelingen in de markt. Ontwikkelingen op technologische gebied maar ook op productdesign. Je krijgt zo ook een kijkje in de keuken van je concurrentie.

4- Het vermijden van inbreuk op andermans patenten, Heb je net veel tijd en geld in de ontwikkeling van een nieuw product gestoken, blijk je daarmee inbreuk te maken op een reeds bestaand patent. Door van te voren goed onderzoek te doen, weet je welke technieken je wel en niet kan gebruiken. Een inbreuk rechtszaak kost al gauw 40.000 euro, geld dat je beter aan productontwikkeling kunt besteden.

5- Wie zijn je potentiële concurrenten. Je directe concurrenten ken je hopelijk goed, immers To know your enemy is to beat your enemy. Maar wat als blijkt dat er partijen zijn die opeens op jouw vakgebied patenten aanvragen. Op deze manier krijg je inzicht wie jouw toekomstige concurrenten zijn .

6- Ontdek commerciële kansen en risico’s. Op welke vlakken liggen er potentiële kansen, doordat er nog weinig is vastgelegd. Of op welke vlakken heeft de concurrentie de boel al dichtgetimmerd?

Bij deze vragen kan een goede database search je helpen. Dat kun je voor een deel zelf doen, maar als je de hulp van een octrooigemachtigde inschakelt, zul je zien dat je veel meer boven water krijgt. Meer weten? Bel ons op +31 30 228 2750.

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »