PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Vrijdag 22 maart

Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Dinsdag 6 juni

Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »
Woensdag 22 maart

stappen plan voor uitvinders

Succesvol aan de slag als uitvinder. Het begint uiteraard met een goed idee, maar vervolgens zijn er een aantal logische stappen die je moet zetten om van jouw idee een succes te maken. Wij krijgen vaak vragen van uitvinders die met een mooi idee rondlopen maar niet weten welke vervolgstappen gezet moeten worden. Vandaar dat we het maar eens op een rijtje zetten.

Lees meer »
Donderdag 9 maart

5 zaken die je moet weten voor je een patent aanvraagt

Je hebt een goed idee en je weet zeker dat je de eerste bent met dit idee. Dan kan het verstandig zijn om daar een patent op aan te vragen. Maar voordat je dat doet zijn er 5 vragen die je jezelf moet stellen.

Lees meer »
Maandag 20 februari

PatentProfs, de meest complete patent dienstverlener

PatentProfs en Patents4all vormen een unieke combinatie in Nederland. Wij gaan verder waar een octrooibureau op houdt. Wij staan aan de zijde van de uitvinder gedurende de hele levenscyclus van het patent.

Lees meer »
Woensdag 18 januari

Unitair Octrooi, wanneer komt het nou?

De planning was dat het Unitair Octrooi eind 2016, begin 2017 zou worden ingevoerd. Maar door de plannen voor de Brexit is er vertraging opgetreden.

Op 28 november heeft de Britse regering bekendgemaakt dat het verdrag voor het Unified Patent Court zal worden geratificeerd, ook al is het Verenigd Koninkrijk voornemens om de Europese Unie te verlaten.

Lees meer »
Donderdag 31 maart

Aantal patentaanvragen stijgt nog steeds

Het aantal patentaanvragen is afgelopen jaar wederom gestegen. In 2015 werden 1,6% meer aanvragen ingediend bij het Europese Octrooibureau (EPO). De afgelopen jaren is het aantal aanvragen eigenlijk constant gestegen. Een klein dipje in 2009, maar dat werd weer gecompenseerd door een zeer grote stijging in 2010. In totaal zijn er in 2015 278.867 patentaanvragen ingediend.

Lees meer »
Woensdag 23 maart

Vrijheid van handelen: Freedom to Operate Patent Advies

Stel je voor je gaat een product lanceren in Europa en op een dag ontvang je een juridisch schrijven waarin staat dat jouw product inbreuk maakt op het patent van bedrijf "X". En ze stellen je ook direct aansprakelijk voor de geleden schade... Help!

Lees meer »
Maandag 7 december

Start-ups en patenten

Patenten zijn waardevol voor zowel grote bedrijven als jonge start-ups. We leggen graag uit waarom je als start-up veel waarde kunt creeren voor jouw bedrijf met het aanvragen en hebben van patenten. 

Lees meer »
Vrijdag 6 november

Het Beste Idee van Nederland

Het Beste Idee van Nederland PatentProfsElke zaterdagavond komt er weer een bonte stoet vol ideeën voorbij op SBS bij het Beste Idee van Nederland. Heb jij ook een goed idee? Hier moet je op letten voor je de publiciteit zoekt.

Lees meer »
Donderdag 29 oktober

NASA komt high tech start-ups tegemoet

nasa patentRuimtevaart organisatie NASA komt tech start-ups tegemoet door gratis licenties te verstrekken op hun patenten. Het gaat hier om patenten op materialen en coatings, sensoren, luchtvaart technologieën, instrumenten en nog veel meer.

Lees meer »
Dinsdag 13 oktober

PatentProfs bij BNR

Donderdag 15 oktober was Lucas Wemes van PatentProfs en Patents4all, te gast bij het BNR radioprogramma Zaken Doen Met... om 14:30u. 

Lees meer »
Maandag 5 oktober

Mag je zomaar iets importeren

Iets wat te weinig ondernemers weten is dat je op het moment dat je een product importeert ook inbreuk op een bestaand patent kan maken. Met alle bijkomende risico’s. Hoe je dit kunt voorkomen vertellen we je graag.

Lees meer »
Donderdag 17 september

Patenten voor een beursgang

voorbereiding patentMet patenten maak je een startup klaar voor een beursgang. Zelfs de tech-reus Facebook voelde de noodzaak om bij de voorbereiding van de beursgang, in april 2012, $ 550 miljoen uit te geven om 650 voormalige AOL patenten die eigendom zijn van Microsoft te kopen.

Lees meer »
Donderdag 10 september

Octrooien en startups: basis voor groei

Octrooien kunnen een startup helpen om snel het marktaandeel te vergroten. Carles Puente is in 2014 finalist bij de European Inventor Awards. Hij is de uitvinder van een gsm-antenne gebaseerd op de principes van fractale geometrie, waardoor deze veel kleiner kan zijn.

Lees meer »
Maandag 7 september

Het Unitair octrooi: in 2016 is het zover

Het unitair octrooi is een nieuw soort Europees octrooi. De verlening van het unitair patent gebeurt ook door het Europees Octrooibureau (EOB). En op het unitair patent is de zelfde verleningsprocedure van toepassing, overeenkomstig het Europees Octrooiverdrag.

Lees meer »
Dinsdag 1 september

Redenen voor een startup om patenten aan te vragen (3)

In de serie over de redenen om als startup patenten aan te vragen, deze keer het verhaal van Amazon. 

Lees meer »
Donderdag 27 augustus

De tweede reden om als startup een patent te hebben

In een recent artikel in Forbes werden tien redenen gegeven voor startups om een patent te aan te vragen. We zetten in de komende weken de redenen voor je op een rijtje. De keer: zelfverdediging.

Lees meer »
Vrijdag 21 augustus

top 10 redenen om een patent aan te vragen

In een recent artikel van Forbes worden tien redenen gegeven om patenten te hebben. Wij zetten ze graag de komende weken voor je op een rijtje. Deze keer: investeerders zijn er gek op!

Lees meer »
Donderdag 20 augustus

1 okt dag van de innovatie

Op 1 oktober organiseert de Kamer van Koophandel de dag van de innovatie. Een dag die innovatieve ondernemers moet inspireren. Op vijf locaties ben je welkom. 

Lees meer »
Maandag 17 augustus

Jouw eigen Monopolie

Met een patent creeer je op een legale wijze een monopolie. Immer dat wat jij hebt bedacht mag iemand anders niet namaken gedurende de looptijd van het patent. De succesvolle ondernemer/inversteerder Peter Thiel (oprichter van o.a. PayPal) zegt er het volgende over. 

Lees meer »
Maandag 13 juli

Negentig procent patentzaken in US aangespannen door patenttrollen

Bijna negentig procent van de patentzaken in de Verenigde Staten wordt aangespannen door bedrijven of personen die als patenttrollen worden aangemerkt. Unified Patent heeft dat op basis van de zaken van hun klanten  bekend gemaakt 

Lees meer »
Dinsdag 23 juni

Nieuwe Apple patenten

Apple heeft de afgelopen week 43 patenten toegekend gekregen en 9 patenten op hun ontwerpen. Een productief weekje dus! Eén van de nieuwe patenten van Apple leggen we graag aan je uit.

 

Lees meer »
Vrijdag 12 juni

To know your enemy is to beat your enemy

Zes redenen waarom patentsearch zo’n krachtig instrument is in innovatie. Eigenlijk kan een innoverend bedrijf niet zonder.

Lees meer »
Dinsdag 9 juni

Wat is dat nou zo'n patent troll

Er is veel te doen over het begrip patent troll. We kwamen een filmpje tegen waarin helder wordt uitgelegd wat dat nou precies is. 

Lees meer »
Donderdag 4 juni

Het nieuwe Europese patent levert besparingen op

Door de invoering van het nieuwe Europese patent kunnen innovatieve bedrijven straks flink besparen op de kosten van het bescherming van hun intellectuele eigendom. Met het unitaire patent is je idee direct in 25 Europese landen beschermd.

Lees meer »
Dinsdag 2 juni

EV Patenten van Ford nu ook openbaar

Na Toyota en Telsa maakt Ford nu ook de patenten op het gebied van Electric Vehicles (EV) voor iedereen beschikbaar. Het grote verschil met de eerste twee is dat je bij Ford er wel voor moet betalen.

Lees meer »
Woensdag 20 mei

Touch ID sensor wordt een muis

Apple gebruikt de Touch ID sensor momenteel om verschillende apparaten van Apple te openen en om betalingen te bevestigen. Apple zou hebben meer plannen in de toekomst voor zijn vingerafdruksensor.

Lees meer »
Dinsdag 12 mei

Oorlog om mobiele patenten breidt zich uit

Ericsson, de Zweedse telecomfabrikant, heeft zijn aanklacht wegens patentinbreuk tegen Apple uitgebreid naar Duitsland, Engeland en Nederland.

Lees meer »
Vrijdag 8 mei

Nederland staat vijfde in de EU innovatie index

De Europese commissie heeft de EU innovatie index 2014 bekend gemaakt. Zweden is de meest innovatieve EU-lidstaat, Nederland stijgt naar de vijfde plaats.

Lees meer »
Donderdag 7 mei

Inbreuk op patent is kostbaar: Motorola vs Fujifilm

Motorola Mobility moet Fujifilm 10,2 miljoen dollar schadevergoeding betalen voor het zonder toestemming gebruiken van gepatenteerde technologie in Motorola-smartphones.

Lees meer »
Maandag 4 mei

IMF pleit voor goede patentsystemen

In "The World Economic Outlook April 2015" van het IMF wordt gepleit voor een goed patentsysteem in opkomende economieën.

Lees meer »
Vrijdag 1 mei

Straks geen spatiebalk meer op de laptop

Google heeft een patent verleend gekregen op een kleiner toetsenbord, waarbij de spatiebalk vervangen wordt door een tikje op de trackpad.

Lees meer »
Dinsdag 28 april

Google koopt tijdelijk patenten op

Bijzondere actie van Google: U kunt nu tijdelijk uw patent te koop aanbieden bij Google. Van 8 mei tot en met 22 mei zet Google haar deuren open om uw patenten aan te bieden. Op die manier willen ze, met name, kleinere aanbieders de mogelijkheid bieden om een patent ten gelde te maken.

Lees meer »
Donderdag 23 april

World IP-Day 2015

Op 26 april wordt World IP Day gevierd. Op die dag in 1970 werd het wereldwijde verdrag over bescherming van intellectueel eigendom van kracht, WIPO. Dit jaar is het thema Get Up Stand Up. For Music.  

Lees meer »
Maandag 13 april

'Nederland moet zich meer inzetten voor het Unitair Octrooi'

Zo’n 40 jaar is er gewerkt aan het tot stand brengen van het Unitaire Patent (Unitary Patent Protection, UPP). Nederland heeft steeds een belangrijke rol in de totstandkoming van dit UPP gespeeld. Daarom vinden VNO-NCW en MKB-Nederland dat Nederland nu ook vaart moet maken met het ratificeren van dit verdrag.

Lees meer »
Vrijdag 10 april

Wat is een patenttrol?

De laatste tijd is er veel in het nieuws over zogenaamde patenttrollen. Maar wat is nou precies een patenttrol?

Lees meer »
Donderdag 9 april

Voorlopig nog geen Apple Watch in Zwitserland

Apple zal nog even moeten wachten voordat ze de strijd aan kunnen gaan met luxe horlogemakers in hun land van herkomst.

Lees meer »
Woensdag 1 april

Patenten op broccoli en tomaat

De Hoge Kamer van Beroep van het Europees Octrooi Bureau heeft uitspraak gedaan in een zaak rond patenten op broccoli en tomaat.

Lees meer »

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »