PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Vrijdag 10 april

Wat is een patenttrol?

De laatste tijd is er veel in het nieuws over zogenaamde patenttrollen. Maar wat is dat nou precies: een patenttrol?

De afgelopen week kwam het Nederlandse bedrijf Nonend Inventions NV in het nieuws vanwege een aantal rechtszaken die zij gaan aanspannen tegen grote technologie bedrijven als Apple, Samsung, Dell, Microsoft, Motorola en ZTE Corporation. Nonend meent dat deze bedrijven inbreuk maken op de patenten van Nonend Inventions.

Sommigen beweren nu dat Nonend Inventions een patenttrol is. De term patenttrol komt uit de VS waarmee bedrijven worden omschreven die een octrooipakket opbouwen met uitsluitend het doel vermeende patentschendingen aan te vechten. Ze patenteren dus allerlei concepten, maar produceren zelf niets. Vooral in de VS zijn er veel van dat soort bedrijven die leven van het voeren van en winnen van patentrechtszaken.

Nonend Inventions ontkent de rol van patenttrol te hebben. In 2012 heeft Nonend in de VS ook al, succesvol, een zaak tegen Spotify gevoerd over inbreuk op patenten op streaming technologie. "Ze willen gewoon niet met je samenwerken, de grote technologiebedrijven. Zonder pardon bouwen ze zelf identieke technologie, ondanks het bestaan van patenten.", aldus Nonend.

Meer weten over hoe een patent uw product kan beschermen? Neem contact op met ons op 030-228 2750.

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »