PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Donderdag 29 oktober

NASA komt high tech start-ups tegemoet

Ruimtevaart organisatie NASA komt tech start-ups tegemoet door gratis licenties te geven op hun patenten. Het gaat hier om patenten op materialen en coatings, sensoren, luchtvaart technologieën, instrumenten en nog veel meer.

Op deze manier krijgen start-ups toegang tot de zeer geavanceerde technologische patenten van de NASA. De NASA neemt komt hiermee tegemoet aan twee belangrijke problemen van tech start-ups: of er is onvoldoende capaciteit om dergelijke technologie zelf te ontwikkelen of er is geen geld om dergelijke technologie aan te schaffen. Door de eerste drie jaar geen licentiekosten te rekenen hoopt NASA dat de start-ups zich snel zullen ontwikkelen.nasa patentprofs

Uiteraard stelt NASA wel een aantal eisen aan de start-ups. Zo moet de start-up als belangrijkste doel hebben de gepatenteerde technologie op de markt te brengen. Als de verkoop op gang komt moet er een licentievergoeding aan de NASA betaald worden. Op die manier zorgt NASA er voor dat de gepatenteerde technologie goed gebruikt gaat worden en eventueel doorontwikkeld wordt. Bovendien weten ze dat er in de komende jaren ook geld verdiend kan gaan worden met hun patenten. Een duidelijke win-win dus.

Wil jij ook geld verdienen met jouw goede idee? Dan kan Patents4all je verder helpen. Wij vragen het patent aan op jouw idee en zoeken licentienemers en we grijpen in bij inbreuk op het patent. De opbrengsten hiervan delen we fifty-fifty met de uitvinder.

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »