PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Vrijdag 6 november

Het Beste Idee van Nederland

Elke zaterdagavond komt er weer een bonte stoet vol ideeën voorbij op SBS bij het Beste Idee van Nederland. Heb jij ook een goed idee? Hier moet je op letten voor je de publiciteit zoekt.

Het ene idee is nog mooier dan het andere. Niet allemaal even praktisch of uitvoerbaar, maar het getuigt van veel ondernemingszin dat je met jouw idee op televisie wil komen. Niet alle ideeën die je daar ziet zijn te patenteren. 

Is het nieuw? 

Belangrijkste vraag bij een patentaanvraag is: is het nieuw. En met nieuw wordt bedoeld, heeft nog niet eerder iemand ter wereld dit idee eerder gehad. Als je een bijvoorbeeld in CHina een mooi product hebt gezien kun je daar in Nederland geen patent meer op aanvragen. Het idee is dan niet nieuw. Maar ook als je jouw idee al op TV hebt of op internet hebt laten zien is het niet nieuw meer, dan is het niet meer te patenteren. 

Innovatief en Industrieel toepasbaar

De andere eisen aan een goed idee om te kunnen patenteren zijn dat het innovatief moet zijn. Een echte vernieuwing, iets waarvan een expert zegt: dat is een slimme oplossing voor een probleem. En tot slot moet het wel te produceren zijn. 

Het beste idee van Nederland in een patent? 

Het risico dat je loopt als je met jouw idee in het beste idee van Nederland op TV komt is dat jouw idee niet meer is vast te leggen. Voor je dus een besluit neemt om met een goed idee naar buiten te treden is het raadzaam om met een octrooigemachtigde te praten of je het idee nog kunt vastleggen. Bij PatentProfs helpen we je graag verder om hier een verstandig besluit in te nemen.

(afbeelding: SBS6)

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »