PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Patent registratie

Het gebeurt nog regelmatig dat iemand ineens een geweldig idee heeft en bij zichzelf denkt “Goh dat ik dat niet eerder heb bedacht”. Soms is het gewoon een idee, maar het kan ook zo zijn dat je iets hebt bedacht en uitgewerkt dat ook voor anderen nuttig kan zijn. Dan is het zaak om te onderzoeken of patent registratie wellicht een optie is. Dit kun je zelf doen, maar dat is een tijdrovende klus. Bovendien is de kans groot dat je zaken over het hoofd ziet. Het heeft alleen zin om een patent aan te vragen als een idee echt nieuw is en nog niet eerder gepresenteerd.

Wat wil je bereiken met je patent registratie?

Het is belangrijk om je vooraf af te vragen wat je met een patentaanvraag wilt bereiken. Een patent aanvragen en er vervolgens niets mee doen is zonde van de investering. Een patentregistratie is niet goedkoop. Het is dus alleen zinvol als je het product ook daadwerkelijk kunt en wilt aan produceren. Het is dus belangrijk om hiervoor investeerders te vinden. Om te voorkomen dat je idee uitlekt voordat je er patent op hebt aangevraagd is het belangrijk om mede-investeerders of –ontwikkelaars een verklaring tot geheimhouding te laten ondertekenen.

Wil jij een patent aanvragen voor je uitvinding?

Heb jij ene uitvinding gedaan en denk je dat het zinvol is om hier patent op aan te vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Patentprofs. Wij kunnen voor je onderzoeken of een aanvraag zinvol is. Patentprofs is bereikbaar via telefoonnummer 030 – 22 82 750, bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur. Je kunt ook een mail sturen naar info@patentprofs.com of gebruik het contactformulier op onze website.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »