PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Nieuws

Woensdag 22 maart

stappen plan voor uitvinders

Succesvol aan de slag als uitvinder. Het begint uiteraard met een goed idee, maar vervolgens zijn er een aantal logische stappen die je moet zetten om van jouw idee een succes te maken. Wij krijgen vaak vragen van uitvinders die met een mooi idee rondlopen maar niet weten welke vervolgstappen gezet moeten worden. Vandaar dat we het maar eens op een rijtje zetten.

1. Maak je idee concreet 

Het hebben van een idee is maar een klein deel van het succes, Het is goed om een aantal vragen te beantwoorden voordat je het idee deelt met anderen. Deze antwoorden zul je moeten vinden, anders moet je gewoon nog even terug naar de tekentafel.

Welk probleem wordt met jouw uitvinding opgelost?
Wie gaat straks gebruik maken van jouw uitvinding? Wie is je doelgroep?
Waarom zouden mensen in jouw product moeten geloven?
Wat is de houdbaarheid van jouw uitvinding? Is het een hype product of voor de lange termijn?
Welke materialen heb je nodig om het te maken?
Hoeveel ga je er van verkopen?
Wie of wat is concurrerend aan jouw product?

2. Onderzoek van de industrie en de concurrentie

Deze stap vergt vertrouwelijkheid. Je komt nu in contact met mensen die dezelfde interesse in het oplossen van problemen als jij. Dus vertel niet welk je idee hebt, zonder een getekende geheimhoudingsverklaring. Laat sowieso je product niet op een beurs zien als je het nog niet beschermd hebt.

Klik hier voor het hele artikel

Bekijk overige nieuwsberichten

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »