PatentProfs
Gegarandeerd De beste prijs De beste kwaliteit De snelste afhandeling

Hoe regel je een patent?

Stel dat je iets nieuws hebt bedacht. Iets waarmee de wereld een stap vooruit kan maken. Dan wil je dit natuurlijk op de markt brengen. Maar als het heel bijzonder is, dan kan een patent regelen een goed idee zijn. Laat je hierbij helpen door een bedrijf dat zich specialiseert in het doen van dit type aanvragen. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor jou. Je hoeft je dan niet eerst in alle regels en wetten te verdiepen. Dat kan de specialist immers voor je doen.

Waar moet je op letten bij het regelen van een patent?

Het is belangrijk dat je laat onderzoeken of jouw idee of uitvinding wel echt een patent waard is. Hier begint alles namelijk mee. Als dit onderzoek niet wordt uitgevoerd kan je al niets beginnen. Je kunt echter vanaf dit eerste punt al hulp krijgen van een gerenommeerd bedrijf dat hier ervaring mee heeft.  Zij kunnen al snel zien of een idee een technische oplossing biedt en industrieel toepasbaar is. Dit zijn namelijk basisvoorwaarden voor uitvindingen om een octrooi te kunnen krijgen.

Tijdig waarschuwen

Het bureau kan je ook tijdig waarschuwen om je idee verder uit te werken of van een aanvraag af te zien. Dit is net zo goed een dienst van een gespecialiseerd bureau. Aan de andere kant zorgen zij ook voor goede nazorg als je wel met een goed idee bent gekomen. Het is namelijk na het regelen van een patent en verkrijgen van het octrooi nog niet klaar. Dan begint namelijk het onderhouden ervan. Bijvoorbeeld het rendement toetsen ervan.

Nieuws / Actueel

Vrijdag 22 maart Grote stijging patenten blockchain

Het Financieele Dagblad heeft ontdekt dat er een grote groei is in het aantal EU patentaanvragen dat te maken heeft met Blockchain. De groei is zeven keer het aantal aanvragen van het jaar daarvoor. Met name chinese bedrijven zijn actief op het gebied van Blockchain uitvindingen. 

Zie hier het volledige artikel. 

Lees meer »
Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie Dinsdag 6 juni Nieuw bij PatentProfs: Merk & Model registratie

Als je een goed idee in de martk wil zetten is het natuurlijk van belang dat je er een octrooi op aanvraagt. Maar vergeet dan niet de merknaam te registreren. Bij PatentProfs, de specialist op het gebied van vastleggen van intellectuele eigendommen, kun je nu ook je merk of model registratie laten verzorgen. 

Lees meer »